Serinyol Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Telefon : 03262332016
WEB https://serinyoleml.meb.k12.tr
Adres : SERİNYOL MAH. HATAY 2 CAD. SERINYOL MESLEKI EĞITIM LISESI NO: 222A ANTAKYA / HATAY
VİZYON : SERİNYOL Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, sanayi ve hizmet sektörünün kalkınmasına katkıda bulunarak, ülkemiz insanının refah düzeyini artırmak amaçlı projeler geliştirip, öğrencilerini çağın gerektirdiği nitelik ve beceriye sahip, girişimcilik ruhu gelişmiş teknik elemanlar olarak yetiştiren, öğrencilerini istenilen nitelik ve donanımlı olarak hazırlayan ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmaktır.
MİSYON : SERİNYOL Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizi değerlerimiz doğrultusunda orta öğretim düzeyinde, ilimiz ve ülkemizin sanayi ve hizmet kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu ve ileride duyacağı, nitelik ve donanıma sahip teknik elemanlar olarak yetiştirip, yüksek öğrenimi hedefleyen, öğrenci gruplarımızı yüksek öğrenime hazırlayan, çevresinde seçkin bir mesleki ve teknik eğitim öğretim kurumu olmaktır.
BAŞARILAR : Sportif ve sosyal alanda çeşitli başarılarımız bulunmaktadır.

Isınma : merkezi sistem kömürlü
Servis : İlçe Milli Eğitim Müd. tarafından bazı yerleşim alanları için ücretsiz servis hizmeti verilmekte, diğer bölgelerden gelenler kendileri servis ayarlamaktadır.
Ulaşım : minibüs, taksi, dolmuş
Yerleşim Yeri : Hatay Antakya İlçesi Serinyol Mahallesi
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 20 km
Kontenjan Bilgileri : 238
Okulun Sınav Başarı Durumu : %10
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %10
Sportif Etkinlikler : Voleybol, futsal
Bilimsel Etkinlikler : Tübitak bilim fuarı
Proje Çalışmaları : 2016, 2017 ve 2019 yıllarında Tübitak 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirilmiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : 2015 Erasmus+ KA1 Öğrenci ve Öğretmen hareketliliği kapsamında İtalya,Almanya ve Polonya ile ortak bir proje yürütülmüştür.