Proje hakkında
Projemiz; sağlıklı besin seçimini mevsiminde çıkan besinleri tanıyarak yapılmasının bilincini geliştirmeyi hedeflemektedir. Bu sayede hangi mevsimde hangi besinler yetiştirilir ve yenilmelidir gibi fikirleri gelişecektir. Mevsim dışı besinler yerine alternatifleri sunularak düşünme ve beceri yetenekleri geliştirilerek uygun damak zevki geliştirmek.
HEDEFLER
Kültürlere göre; beslenme şekilleri
Ülkelerin coğrafi özelliklerine beslenme.
Mevsimlere göre yetişen besinlerin tanınması
Ülkelere göre coğrafi özelliklerinin besin farklılıkları
ÇALIŞMA SÜRECI
ŞUBAT AYININ SON HAFTASI KIŞ BOYUNCA SEÇİLEBİLECEK BESİNLERİN TANITILMASI VE YÖRESEL FARKLI TATLARIN ÖĞRENCİLERDEN İSTENMESİ VE SUNUMUNUN VE FOTOĞRAFLI PAYLAŞIMININ YAPILMASI.
HAZİRAN AYININ İKİNCİ HAFTASI İLKBAHAR VE YAZ MEYVE SEBZELERİNİN HAZIRLANMASI VE TANITILMASI
2018 EYLÜL AYINDA SONBAHAR SEBZELERİ VE KIŞ HAZIRLIKLARININ TARTIŞILMASI VE VİDEO İLE EVLERDE HAZIRLANMASININ TWİNCPACE DE PAYLAŞILMASI
KATILAN OKULLARLA KAZANIMLARIN PAYLAŞILMASI
BEKLENEN SONUÇLAR
AYNI COĞRAFYADAKİ BESİNLERİN FARKLI TÜKETİM ŞEKİLLERİNİN KÜLTÜRLERE GÖRE FARKLILIKLARININ ÖĞRENİLMESİNİ VE SAĞLIKLI BESİNLERİ SEÇEBİLMEYİ HEDEFLEMEKTEDİR